Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Avcı davasında akla takılan sorular

Hanefi Avcı hakkında yakalama emri çıkarıldı. Burada hâkim ve savcıların çok hassas davranması gerekir. Çünkü kamuoyunun bir bölümü, "Avcı, Cemaat'e dokundu, bu yüzden başına bir sürü olay geliyor" diye düşünmekte.
Hem Avcı'nın kitabını, hem de gelişmeleri dikkatle izliyorum. En can alıcı nokta, Avcı'nın "arkadaşım" dediği Necdet Kılıç'ın Devrimci Karargâh örgütüyle ilişkisi olup olmadığı hususu. Avcı, "Böyle bir ilişkisi yok, sırf beni dinleyebilmek için onu örgütle ilişkili gösterdiler" diyor.
Cevap arayan çok sayıda soru mevcut.
1) Gazetelere yansıyan bilgilere göre, Kılıç'ın ikamet ettiği adresin sinyal bölgelerinde yapılan çalışmalarda 0531 730 70 92 numaralı bir telefon tespit ediliyor. Bu telefondan sadece 0531 730 70 94 ile irtibat kurulduğu görülüyor. Söz konusu uygulamanın, örgüt mensuplarınca teknik takipten kurtulmak amacıyla kullanılan bir yöntem olduğu üzerinde durulup, hâkim kararıyla 94 ile biten numara da takibe alınıyor. 92 ile biten numara edebiyat öğretmeni Kezban Küçük'e, 94 ile biten numara da Hanefi Avcı'ya ait. Polis İstihbarat kaynakları, Necdet Kılıç'ın Ataköy'de ikamet ettiğini, Kezban Küçük'ün de, telefon sinyallerinin o bölgeden geldiğini ileri sürüyor. Buna mukabil Avcı, Kılıç'ın ikamet adresi olarak, İstiklâl caddesinin üzerindeki Galatasaray Lisesi'nin yanını gösteriyor. Acaba, kimin iddiası doğru?
2) Edebiyat öğretmeni Kezban Küçük, Necdet Kılıç'la tanışıyor mu? Onunla telefon görüşmesi yapmış mı? Küçük'ü, Avcı'ya Necdet Kılıç mı tanıştırmış?
3) Necdet Kılıç'ın Devrimci Karargâh örgütüyle ilişkisini gösteren deliller neler? Gazetede, bu irtibatı belgeleyen bir bilgi mevcut değil. Avcı, Kılıç'ın, Devrimci Karargâh örgütü üyesi olmadığını, sırf kendisini dinleyebilmek maksadıyla böyle bir iddianın ortaya atıldığını belirtiyor.
4) Devrimci Karargâh örgütünün ismini, Orhan Yılmazkaya Bostancı'da bir evde kıstırılınca ve polise ateş açınca duymuştuk. Bu örgüt neyin nesi? Hangi amaçla, ne gibi faaliyetler yapıyor?
5) Hanefi Avcı, niçin cemaati suçluyor? Gülen cemaati, hangi sebepten dolayı Hanefi Avcı'yı kötü duruma düşürmek istemiş olsun?
Görüldüğü gibi ortada birçok karanlık nokta var. Bir an önce aydınlanmasını ve gerekli açıklamaların yapılmasını dilerim. Boşu boşuna Cemaat de, polis de yıpranmasın, Hanefi Avcı da.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA