Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çalışma Bakanı'ndan CHP'ye tüyo

CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, "İşsizlik paraları nerede?" diye sordu: "Parlamentoya getirirken, biz Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yapacağız; onun için bu paraları istiyoruz dediler. Ama kazın ayağının öyle olmadığı ortaya çıktı. Götürdüler o paraları başka yerde kullandılar."
Kılıçdaroğlu'nun "Nerede bu paralar?" sorusunu duyunca, neredeyse cevabının "cebe indirdiler" olma ihtimali akla geliyordu. Çünkü kendisini, yolsuzluk takibinde görmeye alıştık ya! Tesadüf, Ankara'ya giderken, yan koltuğuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer düşmesin mi! Hemen sordum: "İşsizlik paralarını ne yaptınız? İşsizlik Fonu'nda işsize verecek para kalmadı mı?"
-Yok öyle bir şey... İşsizlik Fonu'nda bugün 40 milyar liradan daha fazla para var. Biz bu parayı nemalandırıyoruz. Nema gelirleri, yılda 4 milyar lirayı buluyor. İşsizlik Fonu, işçilerden % 1, işverenden % 2, devletten % 1 katkıyla oluşuyor. Biz ne yaptık? Nema gelirlerinin bir bölümünü, GAP'ta yatırım için kullandık. O bir bölümü de, şöyle tespit ettik: Devletin % 1'lik katkısına denk gelen nemanın % 75'ini, GAP bölgesine yatırdık. Tabii ki işsizlik için kullanıldı. Çünkü GAP'ta sulama sistemi bitince, 3 milyon kişi iş bulacak. Demek biz, 1) Kamunun parasından nemayı aldık. 2) İstihdam için kullandık.

***

Doğrusu şaşıyorum Kemal Kılıçdaroğlu'na... Sorularını, zihinlerde kuşku yaratacak biçimde soruyor. Hükûmet, o paranın çok küçük bir bölümünü faydalı bir iş için kullanmış. Ama o soruları duyunca, insan ister istemez "İşin içinde bir iş var" diye düşünüyor.
Ömer Dinçer, Kılıçdaroğlu'nun kullanabileceği bir tüyo verdi: "Sulama sisteminin tamamlanması geciktiği için sudan yararlanılamıyor. Nemanın sulama sistemi için GAP'ta kullanılmasına karşı çıkacağınıza, gecikmenin hesabını sorsanıza?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA