Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ceyda Eren kazandı

Konu, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuar alanının CNR Fuarcılık'tan alınıp, İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) geçmesiyle ilgili. Eski Yargıtay üyelerini, avukatları ve bazı işadamlarını kapsayan önemli bir rüşvet operasyonu gerçekleşti. İTO'nun, söz konusu alanı yıllardır işleten CNR Holding'in sahibi Ceyda Eren'den almak için rüşvet verdiği ileri sürülüyor.
Bir kadının, iş hayatında basamakları teker teker çıkıp, başarıya ulaşması, büyük paralar kazanması pek alışılmış bir olay değil. Ama Ceyda Eren, dişli çıktı. Uluslararası Fuarcılık alanına girdi; müessesesini geliştirdi; zenginleşti. Araziyi İTO'dan kiralamıştı. Anlaşılıyor ki, Ticaret Odası, o alanı geri almak ve başkalarına tahsis etmek için, akıllara ziyan verecek teşebbüsler içine girmiş. Ceyda Eren ile konuştum. Sevinçten ağlıyordu. Hem maddi, hem manevi olarak çok zarar gördüğünü söyledi. Sahte fatura düzenleyerek devleti dolandırmak suçlamasıyla bile karşı karşıya kalmıştı; işyerine Mali Şube'den baskın yapılmıştı; 104 yılla yargılanmıştı... Sonunda beraat etti. Üzerine bu şekilde gelinmesinin arkasında da İTO'nun olduğuna inanıyor Ceyda Eren.
Karşılarında bir kadın olunca, erkekler, muhataplarını daha kolayca "yiyebileceklerini" sanıyor. Erkek egemen toplumda, Ceyda Eren, kolay yem olmadığını gösterdi. Konu mahkemeye intikal ettiği için, daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA