Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

New York'ta 5 Minare

"NEW York'ta 5 Minare" filminin galasına gittim. Mahsun Kırmızıgül'ün çevirdiği bütün filmler, hem sürükleyici, hem de çarpıcı görüntüler ihtiva ediyor ve mutlaka bir mesajı oluyor. Bu defa da öyleydi. Üstelik birden fazla mesaj mevcuttu. Amerika'da İkiz Kuleler saldırısından sonra ortaya çıkan İslâmofobi (İslâm düşmanlığı) anlatılıyordu. Hoşgörülü din adamı Hacı Gümüş üzerinden, İslâmiyet ile terörizmin karıştırılmasının ne kadar yanlış olduğu vurgulanıyordu. Son mesaj ise, kan davasıyla ilgiliydi.
Bana en çok "Fethullah Gülen karakterinin filimde yer alıp almadığı" sorusu soruldu. Uzaktan bir dokundurma var ama tıpatıp Gülen'in aynısı demek mümkün değil. Hacı Gümüş, suçsuz olmasına rağmen, şiddet eylemlerinin yöneticisi olarak suçlanıyor. Bu durum, Fethullah Gülen'in örgüt lideri olarak yargılanmasını hatırlatabilir. Ama başka hiçbir benzerlik yok. Filmin vermek istediği mesajları yukarıda sıraladım. Görülmeye değer bir eser. Herkese iyi seyirler dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA