Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İlköğretimde başörtüsü

Hayrünnisa Gül, "İlkokulda başörtülü kız olmaz" demiş. Peki ya orta öğretimde? Ne öyle bir soru sorulmuş, ne de o, kendiliğinden bu konuda düşüncesini açıklamış.
Bence en iyi çözüm, özel okullarda giyim kuşam ya da başörtüsüne karışmamak. Devlet okullarında ise, yasağı, liseyi de içine alacak şekilde sürdürmek.
Bütün demokrasilerde, istisnasız, anne ve babaya, çocuklarını istedikleri gibi yetiştirme hakkı veriliyor. Dolayısıyla, "Ebeveyn, reşit olmayan çocuğunun başını zorla kapatabilir. Bırakalım, 18 yaşından sonra genç kız kendi karar versin" düşüncesi yanlış.
Fransa gibi laiklik hassasiyeti güçlü olan bir ülke, özel okullarda, dini simgelere (buna başörtüsü de dahil) müdahale etmiyor.
Yazımın başındaki soruyu tekrarlayayım: "İlköğretimde başörtüsü olmasın... Ya orta öğretimde?"
Hayrünnisa Gül'ün "buluğ çağı öncesini" kastettiğini anladım. 13-14 yaşından sonra, gençler ergen oluyor. Bu yüzden, "Liselerde başörtüsü takılsın mı?" sorusuna ne cevap vereceğini kestirebiliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA