Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

Mehmet Ali Bulut, kavgalı dünyamıza sükûnet ve huzur dolu satırlarıyla geliyor: "Ahkâmsız Hükümler" (Popüler)
Hanefi Avcı olayını merak ediyorsanız, işte tavsiye edebileceğim kitaplar: Önder Aytaç'tan "Hanefi Avcı'nın Çenesi ve Paranoyaları" (Popüler); Mehmet Baransu'dan "Mösyö" (Karakutu); Belma Akçura'dan "Teşkilâtın Adamları" (Postiga).
Bu arada gene ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir başka kitap daha: Emre Uslu'dan "Derin Devletin Tehdit Haritası-Dün Kürtler, Bugün Cemaatler" (Karakutu)
Tayyip Erdoğan'ı yakından tanımak isteyenlere, Hüseyin Besli ile Ömer Özbay'ın yazdığı "Bir Liderin Doğuşu" (Meydan Yayınları)
Bir başka biyografi de Sedef Kabaş'tan. Kabaş sormuş, "Hocaların hocası" Nermin Abadan Unat anlatmış. (Doğan Kitap)
Dini ve ahlâki konularda derinleşen, büyük emek mahsulü rehber bir kitap: "21. Yüzyıl Türkiye'sinde Din ve Diyanet" Prof. Ali Bardakoğlu.
Doç. Dr. Yalçın Akdoğan'dan, "İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın". Akdoğan, demokratik açılımda cereyan eden olayları ele alıyor. Hangi siyasi parti, nasıl bir tavır takındı? Başbakanın farklı halk kesimleriyle görüşmeleri ve açılıma yönelik PKK değerlendirmesi.
Liberal dostumuz Besim Tibuk'u da unutmayalım. Bugünkü Türkiye'nin trendine aykırı bir kitap söz konusu. "Besim Tibuk'un Gözüyle Türkler ve Museviler" (Profil). Tibuk'un anlattıklarını Yusuf Ünal kitaplaştırmış. Dünyada eşi benzeri olmayan tarihi bir dostluğun heba edilmesine dikkat çekiliyor.
Sabah gazetesinde Yazıişleri Müdürü olarak çalışan Metin Sever, düşüncelerini "Devlet Dersinden Çakıyoruz Ağabeyler" (Hayykitap) kitabında bir araya getirdi. Bir fikir verebilir umuduyla şu cümleyi sütunuma alıyorum: "Eğer yüksek taş duvar ile o duvara çarpıp kırılan bir yumurta varsa, duvar ne kadar doğru, yumurta ne kadar yanlış olursa olsun, ben yumurtadan yanayım. Çünkü hepimiz yumurtayız. Kırılgan kabuğumuzun içinde nadide bir ruhuz."
Bu kadar siyasi kitabın arasında, Prof. Nevzat Tarhan'ın "Aile" (Nesil) üzerine yazdığı eseri dikkat çekici. "Evlilik hayatı en büyük okul demektir. Toplumdaki tüm kötülükler burada yok edilir." Tarhan, "Evliliğe hazır mıyım? Aşk olmadan evlilik yürür mü? Eşimi tanımak için ne yapmalıyım? Ailesine nasıl davranmalıyım? Eşim beni aldatıyor mu?" gibi sorulara cevap arıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA