Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu damgasını vurdu

Kemal Kılıçdaroğlu, "çarşaf" yerine "blok" liste tercihini kullandı; bu listeyi hazırlarken de, olabildiğince dengeli davrandı. Hem Önder Sav'a, hem de Deniz Baykal'a yakın isimler Parti Meclisi'ne alınmakla birlikte, haklı olarak, gene çoğunluğu elinde tuttu. Böylece daha rahat çalışabileceği ortamı hazırladı.
Osman Korutürk
ve Faruk Loğoğlu, dış politika sahasında etkili olacak. Emrehan Halıcı, herhalde Rahşan Ecevit kontenjanından listede. Müftü İhsan Özkes ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Muhammet Çakmak din konularında, Sezgin Tanrıkulu ise, Kürt meselesinde CHP'yi temsil edecek. Binnaz Toprak ile Sencer Ayata, akademik dünyadan iki güzel isim. Ayrıca kadınların Parti Meclisi'nde ağırlık taşıması da olumlu bir gelişme. Bunun, aynen % 25'lik kontenjan olarak, parlamentoya yansımasını da diliyorum.
Kılıçdaroğlu, bir röportajıyla parti içinde tepki çekmiş olmasına rağmen, Enver Aysever'in arkasında durdu. Aysever'in CHP'de radikal bir değişimi temsil ettiğini unutmayalım.
Artık CHP, Kılıçdaroğlu'nun damgasını taşıyor. Önünde iki engel var. Birincisi, milletvekili listelerinin hazırlanması. Zaten her dönemde, her partide, adaylar çoğunlukla merkezden belirlendiği için, kıyamet kopuyor. "Önder Savcı" lar, "Baykalcı"lar diye parçalı bir yapının var olduğu bugünkü ortamda, daha fazla kıyamet kopabilir. Tabii bu ilk zorluk aşıldıktan sonra, sıra ikinci merhaleye gelecektir: Genel seçimler. AK Parti, referandum sonrasında güçlenmiş görünüyor. Türkiye, hem dış politikada, hem ekonomide parmakla gösterilen bir ülke haline geldi. Dolayısıyla CHP'nin işi zor. Kılıçdaroğlu, ancak genel seçimleri iyi bir sonuçla tamamlayabilirse, (oyları % 27'nin altına düşmezse) yoluna devam edebilir. Aksi takdirde, CHP yeni tartışmalara gebe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA