Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zaman aşımı

Yargıya yönelik tartışmalar devam ediyor. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile konuştum. "Zaman aşımı" konusunda bir bilgi verdi. Yeni Ceza Yasası ve Ceza Muhakemesi Kanunu çıkınca, mahkemelerin iş yükünün arttığını hatırlattı. Bu yüzden, zaman aşımı uzatılmıştı. Ama anayasanın 38. maddesi kapsamında, zaman aşımına ilişkin hükümler geriye işlemiyor. Eminağaoğlu dedi ki: "Belçika'da, zaman aşımı, Usul Kanunu çerçevesinde değerlendirildi. Zaman aşımı süresi uzatılmadan önce davaları başlayanları da kapsadı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de, Belçika'nın bu uygulamasını onayladı." Eminağaoğlu, "12 Eylül'de referanduma sunulan anayasa paketinin içine 38. madde değişikliği konulsaydı, birçok dosya zaman aşımına girmekten kurtulurdu" dedi. Oysa şimdi, 2005 yılından önce yargılaması başlayanlara, uzatılan zaman aşımı süresi uygulanmıyor. (Daha kısa sürede dosyaları zaman aşımına uğruyor.)
Kutuplaşma yerine, konuşarak çözümün kolaylaştığını Eminağaoğlu'na hatırlatmakla yetindim. Bence hükûmet de, bazı düzenlemelere haklı itirazlar yapılıyorsa, bunlara kulak vermeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA