Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Müjdat Gezen

Bir köşe yazarı, seçim sonuçlarını beğenmeyip, "cahil oy çoğunluğu", "bidon kafalılar" ya da "göbeğini kaşıyan adam" derse, bunu eleştiririz. Ama Aziz Nesin veya Müjdat Gezen gibi mizah ustalarının sözlerini farklı bir çerçevede değerlendirmek gerekir. 1 Şubat gecesi, Uğur Dündar'ın Arena programında, Müjdat Gezen uygunsuz bir lâf sarf etmiş. "Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi..." demiş.
Vay efendim sen misin bunu söyleyen!!! "Halka nasıl aptal dersin?" diye bir linç kampanyası başlatıldı. Oysa Müjdat Gezen'in o cümlesini, Temel fıkraları çerçevesinde değerlendirmek mümkün. Mizah yapmış... hem de Aziz Nesin'i anmış. 12 Eylül Anayasası'na, referandumda % 92 evet çıkınca, meğer Aziz Nesin, "% 92 dememek için % 60 kriterini kullandım" şeklinde bir açıklama yapmış. Müjdat Gezen de, o an Aziz Nesin'i hatırlayıp ve de AK Parti'ye karşı duyduğu öfkeyle böyle konuşmuş.
Tabii ki Gezen'i beğenmeyip, eleştirebilirsiniz. Ama Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir mizah ustasına karşı topyekûn bir karalama hareketini uygun görmüyorum. Ülkemizde, halka tepeden bakan bir zihniyet her zaman var olmuştur. Ben sadece, Gezen'i, böyle bir zihniyetin parçası gibi görmekten dolayı üzüntü duydum. Bu tavrını, halkla kaynaşmış bir sanatçıya yakıştıramadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA