Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Farklı bakan gözler

Ali Saydam, "Eş ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?" (Remzi Kitapevi) isimli kitabını bana yolladı, ancak okuyabildim. Tecrübelerini bizlerle paylaşıyor. Anlattığı çok hoş bir hikâyeyi nakledeyim:
Vaktiyle, Saydam karşılaştığı hanımları etkilemek için şöyle bir formül uygularmış: "Sizin bir gözünüz diğerinden çok farklı bakıyor. Biri, içinizdeki aklı, mantığı yansıtıyor; diğerinde ise ruhsal dünyanızın parıltıları var. Sizi okumak için kâh bir gözünüze, kâh diğer gözünüze bakmak gerek."
Bana birisi böyle konuşsa hemen içimden "Amma sahtekâr" diye geçiririm ama demek o zamanlar bu standart kalıp, iyi netice veriyormuş; taaa ki... Divan Bar'daki o genç ve güzel hanımı görene kadar. Barda oturuyorlar. Ali Saydam'ın gözleri güzel bir hanıma takılıyor. Hanımefendi, Ali Saydam'ın yanı başındaki arkadaşını tanıyormuş. Bu yüzden, yanlarına gelmiş. Ali Saydam, etkisinden emin, o meşhur cümlesini sarf etmiş: "Farkında mısınız; iki gözünüz birbirinden çok farklı bakıyor. Müthiş bir anlam farklılığı var ikisinin arasında..."
Kızcağız, "Evet" cevabını vermiş. "Dört yıl kadar önce ciddi bir kaza geçirdim, bir gözüm takmadır..."
Ali Saydam, o günden sonra standart klişeler yerine, muhatabının kişiliğine göre konuşmayı ve ilişki kurmayı öğrenmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA