Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İlişkiler yumağını teknoloji aydınlatacak

Dikkat ediyorum, "Basılmayan kitap nasıl toplanır, imha edilir?" sorusu, bazı olguların üzerini örtmek için sürekli -bilinçli ya da bilinçsiz- kullanılıyor. Hukuk düzenimiz böyle bir uygulamaya cevaz verse dahi, ben şahsen, kopyaların imhası yoluna gidilmesini, dosyaların silinmesini, ifade özgürlüğüne aykırı görüyorum. Büyük çoğunluk da bu istikamette düşünüyor. Ama öte yandan, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in Oda TV ile ilişkilerinin mutlaka aydınlatılması gerekiyor. Zira Oda TV'de çıkan notlar, ilk bulgulara göre, Soner Yalçın tarafından yazılmış ve o notlar, Şener ile Şık ve Yalçın arasında bir irtibatın olabileceğini akla getiriyor: "Sabri'nin (Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun) kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitap seçimden önceye yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık'la bu konuda görüşsün. Nedim'i kutlarım, Ahmet'i çalıştırsın. Emin (Aslan) ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın."
Mahkeme safahatında teknik incelemeler yapılacaktır. Eğer iddia edildiği gibi "virüs" ise, zaten dava baştan çöker; değilse aradaki ilişkinin delili sayılır. Tabii bir de Ahmet Şık'ın kitabının kimin tarafından Oda TV'ye ulaştırıldığı da araştırılacak; bu da bazı karanlık noktaları aydınlatacaktır. "Basılmamış kitap nasıl toplanır?" yolundaki tepkiler, bu ana meseleyi gözden kaçırmamızın yolunu açmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA