Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Nedim Şener'e red

Hanefi Avcı'nın tutuklu yargılanmasına itiraz 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirilmiş ve tutukluluğunun devamına, Başkan'ın karşı oyuna rağmen, -1'e 2- karar verilmişti. Gazeteler, çarşaf çarşaf, 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'ın karşı oy gerekçesini yayınladılar. Hemen arkasından, Nedim Şener'in avukatı da, tutukluluk kararına itirazı 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptı. Mahkeme, oybirliğiyle, itirazı reddetti. Baktım, gazeteler, bu red kararını kıyı köşeye saklamış.
Bence önemli bir olay. Hanefi Avcı'nın tahliyesi istikametinde oy kullanan Başkan Şeref Akçay, neden Nedim Şener'in tahliyesini reddetti? Yoksa, Akçay, izinde miydi? Basında müthiş bir manipülasyon göze çarpıyor. Yargıdan önce, davayı, sütunlarda bitirmek istiyorlar. "Ben kefilim" demekle bu iş olsa, herkes kendine iki kefil bulurdu.
28 Şubat sürecinde, Susurluk'a karşı yürütülen "Aydınlık için bir dakika karanlık" eylemi, psikolojik harekâtla bir anda Refahyol iktidarını protestoya dönüştürülmüştü. "Susurluk aydınlatılsın" demek yerine, bu eyleme iştirak edenler, "Refahyol istifa" diye bağırmaya başlamıştı. Sonra 28 Şubat kararları geldi; irtica tartışmaları arasında, kimse derinlere inmeyi düşünmedi. Olay birkaç polisin üzerinde bırakıldı.
Şimdi de, Ergenekon geri plana itilerek, Cemaat hedef tahtasına oturtuluyor. "Cambaza bak" meselesi.
11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği Nedim Şener kararı, tutuklama gereğinin tek bir savcının işi olmadığını gösteriyor. 3 kişi, oybirliğiyle, Şener'in tahliye talebini reddediyor. Neden acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA