Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çelişkili kararlar

Gültan Kışanak, 4 senedir Meclis'te; Eşbaşkanlık gibi önemli bir görevde de bulunuyor. Yüksek Seçim Kurulu, kızlık soyadıyla aldığı bir mahkûmiyeti keşfetmiş! Kışanak, 1992'de -henüz kızlık soyadını taşırken- Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'nda belirtilen hükümet emrine karşı gelmekten 1 yıl 4 ay hapis cezası almış. 2007 genel seçimlerinde suçu siciline işlenmemiş. Bu defa, kızlık soyadıyla araştırıldığı için, ortaya çıkmış.
Ahmet Türk, gülerek diyor ki: "Kışanak'ın boyu kadar kızı var. Hâlâ kızlık soyadındaki suçu araştırılıyor!"
Bir başka husus: Selim Sadak'ın, aynı Leyla Zana ve Hatip Dicle gibi, terör suçundan mahkûmiyeti mevcut. Ama, onun, 2009'da, Siirt Belediye Başkanı olmasında YSK bir mahzur görmedi.
BDP'nin Hakkâri adayı Salih Yıldız ile Mersin adayı Ertuğrul Kürkçü'nün durumu da evlere şenlik!
Salih Yıldız, Temmuz 1981'de (30 yıl önce) Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanlığı 1 Nolu Askeri Mahkemesi'nde, 2 yıl hapis cezası almış.
Ertuğrul Kürkçü de, 1975'te, İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı 3 Nolu Askeri Mahkemesi'nde, "devlet kuvvetleri aleyhine cürüm işlemek" iddiasıyla, Türk Ceza Kanunu'nun 146/1'inci maddesinden yargılanmış ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 14 yıl hapis yattıktan sonra, 1986'da tahliye olmuş.
Aradan yıllar geçip, üstelik bu cezalar çekilmiş olsa dahi, Sıkıyönetim Mahkemesi'nin ya da bir başka mahkemenin verdiği kararlarla, insanların hayatı bir ömür boyu karartılacak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA