Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Pomem

Polislik mesleğine girmek için sınavlar düzenleniyor. Askerliğini yapmış erkek adayların 30 yaşından gün almamış olmaları şart. Ama sınav tarihi her yıl değişiyor. Bu da büyük mağduriyetlere yol açıyor. Meselâ, mülâkat 9 Eylül 2011'de yapılırsa, bir gün sonra doğmuş olan dahi 30 yaşından gün aldığı için saf dışı bırakılıyor. Konuyla ilgili twitter'da çok sayıda mesaj bana ulaşıyor. "1982'lilerin tümüne imtihana girme fırsatı verilmeli" deniliyor. Bence de gençler çok haklı. Öncelikle sınav tarihinin 3 gün kayması, belki yüzlerce kişiyi mağdur edecek. 1982 yılını temel almak çok daha doğru. Ayrıca, madem askerlik polislerimiz için kalktı. O zaman, niçin "askerliğini yapmış olan gençler" diye bir şart mevcut? Kanun hükmündeki kararnameyle hükümet talepleri karşılayacak bir düzenleme yaparsa, aylardır bu konuyla yatan ve bu konuyla kalkan gençlerimizin yüzü gülecektir.
Çözüm, askerlik yapmış ya da yapmamış 1982'de doğan herkesin sınava alınması. Bedelli askerliğe yanaşmayan hükümet, hiç değilse bu beklentiye cevap versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA