Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

ÖSYM'de sular durulmuyor

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifasını herhalde iktidar çevreleri de büyük bir arzu ile bekliyor. Malum, 4 yıl için atandığı görevinden alınamıyor. Mesele, şifreyle sınırlı kalmadı. Zaten bir şifrenin var olması, başlı başına skandal. Ama problemler bitip tükenmek bilmiyor! Birçok öğrencinin sınav kâğıtları yanlış değerlendirilmiş. "Kaybettin" denilenlerin, yüksek puanla kazandığı ortaya çıktı. Farz edelim ki, savcılık, "Kopya yok" kararını verecek. İnanın güven o kadar sarsıldı ki, Ali Demir o makamda durdukça, hiçbir öğrenci kalp rahatlığıyla imtihana giremez.
Metropoll araştırma şirketi, "Üniversiteye giriş sınavının adil ve dürüst yapılıp yapılmadığı" hususunda vatandaşın nabzını tutmuş. "Sınav adil ve dürüst yapılmadı; şaibelidir, şüphelidir" diyenlerin oranı % 76. Ama işin daha ilginç tarafı, AKP'lilerin % 60.7'si de bu fikirde.
Peki ÖSYM'ye güveniyorlar mı? Halkın % 72'si güvenmiyor.
"Son yaşanan şifre krizinde hükümetin sorumluluğu var mı?" Var diyenler % 56; Yok, diyenler % 37. (AK Partililerin % 35.5'i de, hükümetin sorumluluğunu kabul ediyor.)
Ve son bir soru: "ÖSYM Başkanı Ali Demir istifa etmeli mi?" Evet % 68; Hayır % 18. (AK Partililerin % 56'sı, CHP'lilerin % 87'si, MHP'lilerin % 75'i, BDP'lerin % 73'ü istifa etmesini talep ediyor.)
Ali Demir çok iyi bir insan olabilir. Ama sonuç ortada. Bence isminin daha fazla yıpranmasına izin vermesin ve koltuğunu bıraksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA