Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Benim yargıcım, benim savcım...

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, hâkim ve savcıların üye olduğu bir sendika kurdu: Yargı-Sen
Ankara 15. İş Mahkemesi'nde, kapatma davası açıldı. Zira bizim kanunlarımız, yargıda sendikalaşmaya izin vermiyor. Eminağaoğlu buna itiraz ediyor: "Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerde, sendikalaşma hakkı var. Anayasamızdaki 90. madde gereği, özgürlük alanını genişletici bir yorum yapılması ve Batı'daki hukuk düzeninin benimsenmesi lâzım."
Sendika hakkı, mutlaka grev hakkını beraberinde getirmiyor ama, hiç değilse ücretlerin müzakeresi amacıyla, sendika, devletle masaya oturuyor; pazarlık yapabiliyor. Hiç uygulanmayacaksa, anayasanın 90. maddesi değiştirildiğinde, niçin bu kadar sevindik?
Tayyip Erdoğan, akıllı kitaptan söz ederken, Hans ve Margerit gibi, Ahmet ile Ayşe'nin de, modern çağın sunduğu bütün imkânlardan yararlanacağını söyledi. Aynı bunun gibi, yargıç Hans, ya da savcı Margerit, sendikal hakka sahip olacak da, benim yargıcım, benim savcım niçin bu haktan mahrum kalacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA