Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yassıada ve Demokrasi Müzesi

Bugün 27 Mayıs...
Genç Siviller, Yassıada'ya bir gemi kaldırıyor. Ayrıca TRT Haber, farklı bir gemiyle, konuyla ilgisi olan çok sayıda gazeteciyi, bilim adamı ve siyasetçiyi Yassıada'ya götürüyor. TRT Haber'de, sabahtan akşama kadar canlı yayın var Yassıada'dan. Ayrıca, saat 20.00'den itibaren, 2 saat sürecek bir programla o günler anılacağız.
Genç Siviller ve TRT, üzerine düşeni yapıyor. Askeri vesayetin başladığı o tarihi unutmadıkları ve unutturmadıkları için, teşekkürler. Ama hükümet, bu konuda sınıfta kaldı. Evet... Tayyip Erdoğan, Menderes'in ismini ağzından düşürmüyor ama, Yassıada konusunda tek bir adım bile atmadı. Sivas katliamının gerçekleştiği Madımak Oteli, müze oldu. 12 Eylül'ün işkencehanesi Diyarbakır Cezaevi'nin müze yapılacağı sözü verildi. Yıllardır "Yassıada Demokrasi Müzesi olsun" diye bizim de talebimiz var. Ziyarete gidenlere, görüntülü ve sesli olarak olaylar hatırlatılsın; bilgiler verilsin. Arşivler bir araya getirilsin. İnsanlar böylece bilinçlensin. Menderes ve arkadaşları hakkında yazılan kitaplar ile mahkeme zabıtları Yassıada'daki kütüphanede sergilensin.
Özal da, "Menderes" diyordu ama, naaşını İmralı'dan getirtti, bir de Anıt Mezar yaptı. Ya Tayyip Erdoğan ne yaptı? Hiçbir şey... Geçen sene Hüseyin Çelik'ten söz almıştık. O da, olayın takipçisi olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA