Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dünyaya açılan bir Türk tasarımcısı

Geçenlerde Ali Tayar isimli bir Türk'le tanıştım. Alman Lisesi'ni bitirip, Stuttgart'ta üniversitede tahsilini yaptıktan sonra, Amerika'da M.I.T'de okumuş. Biz Türkiye'de kendisinden pek haberdar değiliz ama Amerika'da, New York'ta çok önemli eserlere imza atmış bir sanatçı. 1990'dan itibaren kendi firmasını kurmuş. Eşya tasarımları yapıyor. Metropolitan Museum of Art'ta, iki parçası sürekli sergileniyor. Bunlardan biri hem şamdan, hem küllük olarak kullanılabilen bir obje. Tayar'ın tasarımını yaptığı eşyalara, New York Museum of Modern Art ya da Pittsburgh Carnegie'de rastlamak mümkün. New York'un meşhur bir restoran zinciri olan Pop-Restoran, Pop-Burger, Pop-Pub gibi mekânların iç tasarımını da yapan Ali Tayar, dünyada bazı ilklere imzasını atmış. Meselâ, yarış teknelerinde ve jetlerde kullanılan karbonfiber malzemesinden bir villa inşa ediyor. David Hockney'in iPhone ve iPad'lere yaptığı resimlerin sergilenmesinin projesinde de Tayar'ın imzası var.
Bu satırları iftihar edilecek başarılı bir Türk'ü, Türk kamuoyuna tanıtmak maksadıyla yazdım. Siyaset ve seçim gerginliğinin dışında bir sanat penceresi açmak istedim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA