Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Rekabetin faydası

İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde Almanya'da bir kasabada iki kardeş ayakkabı yapıp satmak üzere bir atölye açarlar; Adolph ve Rudolph Dassler. Savaş sonrası Adolph, Rudolph'a artık birlikte çalışmak istemediğini, kendine ayrı bir imalathane açacağını söyler. Rudolph şaşkındır. Ufacık kasabada iki kardeş ayrı imalathanelerde rekabet edeceklerdir. Kardeşine bunun mantıklı olmayacağını, bu ufak kasabada zaten insanların sayılı ayakkabı satın aldıklarını, ikisinin birden iflas edeceğini söylese de, Adolph, bu uyarıyı dikkate almaz ve yeni bir ayakkabı imalathanesi açar.
Gerçekten de aralarında kıyasıya bir rekabet başlar. Şöhretleri doğdukları kasaba sınırlarını aşar. İki kardeş, ayrıldıktan sonra, rekabet yüzünden birbirlerine küser. Hayatlarının sonuna kadar -tam 29 yıl- barışmazlar.
Bugün iki firmanın genel merkezi de bu ufak kasaba Herzogenaurach'tadır. Adolph Dassler'in ayakkabı şirketinin adı ADIDAS, Rudolph'unki ise PUMA'dır.
(Saim Güven'e teşekkürler)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA