Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'nin hayırlı teklifi

Bedelli askerlik meselesine Başbakan da, Milli Savunma Bakanı da sıcak bakmıyor. Özellikle şehit ailelerinin itirazı var. Terörle mücadelede, profesyonel bir yapı kurulursa, bedellinin de önü açılacaktır. Ama hiç değilse, belirli bir yaşın üzerinde olanlara bu imkân tanınmalı. Çoluk çocuğa karışmışlar; bakaya kalmış. İşlerini bırakıp askere gitseler, ev hayatları alt üst olacak. Onlar kendilerine, "yurt içi dövizli" adını takmış. Madem yurt dışında çalışan bir kişi, bedelini ödeyerek askerlik yapmıyor, eşitlik adına, yurt içindekilere de bu imkânın verilmesi gerekmez mi?
Tekrar edeyim: Hiç değilse bir yaş sınırının üzerindekiler, böyle bir haktan yararlandırılabilir. Milli Savunma Bakanlığı'yla ilgili bir başka konu da, 3'lü kararnameyle TSK'dan atılanların özlük haklarının iadesi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile konuştum; olumsuz cevap aldım. "Af, sadece YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilenlere geldi. Zira onların yargıya başvurma hakkı yoktu" dedi.
Ben de diyorum ki, atılanların önemli bir suçu olsa, zaten mahkemelerde yargılanıp hüküm giyerlerdi. Belli ki burada TSK'nın ağır disipliniyle uyum sağlayamayan kişiler ya da olağanüstü dönemlerin mağdurları söz konusu. CHP, bir kanun teklifi verdi. 12 Mart 1971'den itibaren, mahkeme kararına dayanmadan, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden atılan askerlerin mağduriyetinin telâfisini istiyor. Keşke, AK Partililer bu girişimi desteklese; bu çaresizlik ve eşitsizlik son bulsa. Özellikle, TSK'dan olağanüstü dönemlerdeki toplu ihraçlar, Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) ihraçları kadar hak ihlâli yaratmaz mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA