Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tuğluk'a ceza

BDP milletvekili Aysel Tuğluk, 17 Mart 2010 tarihinde, BDP'nin düzenlediği Nevruz mitinginde sarf ettiği sözlerden dolayı, "PKK propagandası yapmak" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cümlelerini onaylamak mümkün değil. Hem Kandil'e (PKK'ya), hem İmralı'ya (Öcalan'a) selâm çakıyor. Diyor ki: "Bu ateşi, direnişin kalesi olan Gever'de (Yüksekova) yaktık. Ben sizin bu onurlu direnişinizi, onurlu mücadelenizi saygıyla selâmlıyorum. Meclis'te BDP bu halkın temsilcisi olarak oradadır ve muhataptır. Kandil'de muhatap PKK'dır. Yine İmralı'da muhatap Öcalan'dır. İşte diyoruz ki, bu meseleyi çözmek istiyorsanız, bu aktörleri görmek zorundasınız. Bu aktörler ile konuşmak zorundasınız."
Bence Tuğluk, terör örgütünün propagandasını yapmaktan ziyade, fiili durumun altını çiziyor. Zaten devlet, hem Kandil'i, hem de İmralı'yı muhatap almıyor mu? Terörü sonlandırmak istiyorsanız, terörü üretenlerle bir uzlaşma zemini bulmak zorundasınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA