Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İİBF mezunları ve kadro

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunları, ihtisas sahibi olmalarına rağmen, kendilerine verilen kadro sayısının düşük tutulmasından şikâyetçi: "4001 koduyla, tüm lisans mezunları sınava giriyor. Biz 300 bin İİBF mezunu açıkta kalıyoruz. Bu yılın kasım ayı için en az 5 bin talebimiz var. İİBF mezunlarının eğitimini aldıkları kadroların 4001 ile başka bölümlere verilmesi ne kadar mantıklı? Bir matematik öğretmeni, tabii ki bizden KPSS'de daha yüksek puan alır. Ama işe girdiğimizde, biz sahamızda daha birikimliyiz; çünkü ona göre eğitildik. Nasıl ki İİBF mezunları öğretmen olamıyorsa, öğretmenlerin de bizlerin hakkı olan kadrolara atanmaması gerekir."
Buna mukabil, memur atamalarında 4 yıllık yüksek öğretim alan ve herkesi kapsayan 4001 kodu ile alımın az olduğunu ileri sürenler de var. Meselâ bir kişi şöyle yazmış: "Ben 2009 Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Geçen yılki KPSS'den 82.581 puan aldım. Bizim bölümümüzden ancak senede 1-2 alım olduğu için, memur olabilmekteki tek şansım 4001 kadroları. 4001 kadrosuna 4 yıllık üniversite mezunu olan herkes başvurabiliyor. Bu benim gibi, kendi okudukları bölümden alım olmayan herkes için büyük şans. Ama maalesef 4001 koduyla kadrolar her yıl azalıyor. Bu yıl, bizim gibilerden bin kişilik bile alım olmadı. Önceden gümrük, PTT gibi kurumlar 4001 koduyla memur alırken, şimdi İİBF mezunlarını tercih ediyorlar. 70 küsur puanlarla İİBF mezunları atanırken, 85 puan üstüyle atanamayan çok fazla insan var."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA