Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Deniz Feneri ve önemli iddia

Bir gazetede, taşıdığı önem ölçüsünde yer bulmaması, haberin önemsiz olduğunu göstermez. Belli ki, söz konusu gazete tedbirli davrandı, haberi saklamaya özen gösterdi. Sebeb "otosansür".
Nurettin Kurt'un Hürriyet'teki haberine göre, savcılar, Deniz Feneri ve Kanal 7'ye ait şirketlerde arama yaptı, kayda değer bir belgeye ulaşamadı. Ancak, kısa süre önce Hacı Nayır'a devri yapılan Atlas Pazarlama Yayıncılık Yapımcılık Ltd. şirketindeki aramada, bir hard disk içinde, Deniz Feneri derneğinin gayri resmi muhasebe kayıtları bulundu. Kurt'un haberindeki bir iddia çok önemli. Almanya Deniz Feneri yöneticileri tarafından Türkiye'deki Deniz Feneri derneğine, "1 milyon 463 bin Euro açığımız var. Bize acele belge gönderin" notu ulaştırılmış. İddiaya göre, Türkiye'deki derneğin, hesabı kapatmak için gönderdiği makbuzların bir kısmında, bazı belediyelerden yardım yapabilmek için alınan kimlik belgeleri kullanıldı, yardım almamış kişiler almış gibi gösterildi.
Bakalım bu iddia gerçek mi? Ve acaba hangi belediyeler söz konusu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA