Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Metiner vakası

Mehmet Metiner, AK Parti milletvekili. Birkaç senedir Tayyip Erdoğan'ın ateşli bir savunucusuydu. Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği kaseti geçenlerde piyasaya sürüldü. Ses kaydını yayınlayanlar, bu konuşmanın yeni yapıldığını iddia ediyorlar ki bu doğru değil. Hem Metiner yalanladı, hem de konuşmanın içeriğinden, o sözlerin, kendisi HADEP'le irtibatlıyken sarf edildiği anlaşılıyor.
Metiner, "İlk başlarda AK Parti'nin demokratikleşmeyi başaramayacağını düşünüyordum ama yanıldığımı memnuniyetle gördüm" açıklamasını yaptı. Fakat ne olursa olsun, bu konuşma, Tayyip Erdoğan nezdinde kendisine eksi puana mal olmuştur. Çünkü sadece AK Parti'nin politikalarına değil, Erdoğan'a karşı da bir güvensizlik ifade ediliyor. Metiner, maalesef "Erdoğan'ı tanırım, bu işi başaramaz" havasında konuşmuş: "Erdoğan'ın kapasitesi Türkiye'yi yönetmeye yetmez; entellektüel birikimi dar ve geri. Uluslararası bir organizasyonun çabasıyla işbaşına getirildi. Benim eski dostum. Yani herkesten çok ve herkesten önce yakından tanıyorum. Onun beyin kıvrımlarında nelerin dolaştığını bile bilecek kadar kendisine yakın olan bir insanım. Kürt meselesini çözecek cesaret ve kapasitesi yok. Erdoğan'la demokratik bir Türkiye inşa edileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri. Erbakan'ın şahsında temsil edilen gelenekçiler, Kürt sorununa yaklaşımda Tayyip Erdoğan ve çevresindeki arkadaşlardan daha ileri bir konumdadır."
Politika, böyle bir şey. Acıması yok. Zafiyetin görüldüğü noktadan adamı vururlar. Ben şahsen Metiner'in şimdi Erdoğan'a büyük bir hayranlık duyduğunu, üstelik onu başarılı bulduğunu biliyorum. Keşke kaset çıkmadan önce bir özeleştiri yapıp, "Bir zamanlar bu düşüncedeydim, sonra yanıldığımı gördüm" demiş olsaydı. O zaman belki, Erdoğan, Metiner'i milletvekili yapmazdı ama daha fazla güvenirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA