Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bakan etkisi azaldı

Adalet Bakanı'nın yetkileri nasıl azaldı?
1) Bakan, 3 Daire'nin de toplantısına katılamıyor. Sadece Genel Kurul toplantılarına iştirak edebiliyor. Ama hâkimlerin disiplin işleriyle ilgili Genel Kurul toplantılarına girmiyor ve oy kullanamıyor.
2) Adalet Bakanı ya da müsteşar, katılmamak suretiyle toplantıları bloke edemiyor. Çünkü 22 kişilik Genel Kurul 15 üyeyle, 7 kişilik Daireler de, 5 üyeyle toplanıp, salt çoğunlukla karar alabiliyor.
3) Eskiden 7 kişilik Kurul'da Adalet Bakanı ve müsteşarının 2 oyu vardı. Şimdi 22 kişilik Kurul'da sadece 2 oya sahip oldular. Etki azaldı. Buna mukabil, denetim ve soruşturma izninde nihai karar Adalet Bakanı'nda. Ama inisiyatifi 3. Daire alıyor. Onların müracaatı üzerine bakan karar verebiliyor. Hiçbir dairenin toplantısına Adalet Bakanı katılamadığı için, burada da etkisi sınırlanmış oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA