Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İnternet Andıcı

İnternet Andıcı dolayısıyla yargılamalar sürüyor. Haberlere bakıyorum, yanlış bilgiler veriliyor. Birçok subayın yargılandığı, Nisan 2009 tarihini taşıyan ve 4 internet sitesinin kurulmasını öngören İnternet Andıcı'yla, suç unsuru ihtiva ettiği belirtilen diğer internet sitelerini birbirinden ayırmak gerekir. 1999'dan itibaren, peyderpey kurulan 43 internet sitesi mevcut. İddianameye göre, sorun 2 siteyle ilgili. Bunlardan biri irtica.org, diğeri turkatak.gen.tr.
Terörle Mücadele birimi, bu sitelerde, çeşitli gazetelerden alıntılanmış, genelde hükümete karşı olumsuzluk yansıtan 660 haber tespit etmiş.
3 Ocak 2007 ile 24 Şubat 2009 arasında hükümet aleyhine yayınlar yapılmış. Söz konusu siteler, 4 Şubat 2009'da, Taraf'ta, bunlarla ilgili bir haber yayınlanınca hemen kapatılıyor.
Akabinde, gene şubat ayında, İnternet Andıcı'yla yeni 4 sitenin oluşturulması için talimat veriliyor.
Yargılananlar, ne ölçüde eski sitelerden sorumlu? Burası bilinmiyor.
İddianamede, bu 4 sitenin, kara propaganda aracı olan önceki internet sitelerinin gayrihukuki faaliyetlerinin üzerine gidilmesini önlemek için kurulduğu belirtiliyor. Haberlerde ise, yargılanan subayların, bu siteleri kullanarak hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı ileri sürülüyor. Halbuki 4 site daha kurulmamış ki!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA