Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Genelkurmay'da şeffaflık

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, NTV'ye verdiği beyanatta, sınır karakollarında görev yapacak profesyonel sınır birlikleri ve sözleşmeli erlerle ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar profesyonel birliklerden söz ediliyordu ama bir türlü istihdam yolunda adım atılmıyordu. Özel, askerlik hizmetini er veya erbaş olarak tamamlamış, terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş ve 26 yaşından gün almamış olanların "sözleşmeli er" sıfatıyla istihdam edileceklerini söylüyor. 3 ilâ 8 yıl arasında, 29 yaşına kadar görev yapacaklar. Sözleşmeli er temin faaliyetine 12 Temmuz 2011'de başlanmış. Testlerden ve mülâkattan geçtikten sonra, ancak 1992 kişi seçilmiş. Bunlar Mart 2012'de göreve başlayacaklar. 2012'de, yeni başvurular alınacak.
Seleflerinden çok farklı bir Genelkurmay Başkanı'yla karşı karşıyayız. Gerektiği kadar konuşuyor; gerekmeyince susuyor ve işiyle ilgili bilgi veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA