Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

KCK ve 'Sırtı kalınlar'

KCK tutuklamalarıyla ilgili BDP milletvekili Sırrı Sakık'la konuştum. Sarf ettiği bir cümle hayli vurucuydu. Şike cezasını 12 yıldan 3 yıla indiren düzenleme için, "Sırtı kalınların yasası" dedi. AK Parti'den MHP ve CHP'ye kadar herkes hapis süresinin kısaltılmasına oy verdi. Günün lâfını ise CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan sarf etti: "Keşke insanlarımız, spor kulüplerimizin arkasında durdukları kadar demokrasi, özgürlük konusunda da duyarlı olabilseler."
Aynen destek veriyorum. Eğer Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun düşünce özgürlüğünü sınırlayan hükümleri kaldırılabilse, hem tutuklu gazeteci sayısı azaltılacak, hem de "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütünün propagandasını yapmak" suçuyla KCK operasyonuna dahil edilenler serbest kalacak. Böyle bir gelişme ülkeye, büyük bir rahatlama getirir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA