Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Şener ve Avcı'nın pozisyonu

İşte,
Nedim Şener, gerçeği aydınlatmaktan ziyade, bu tartışma içinde, Hanefi Avcı'nın yanında, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in karşısında yer aldı. Avcı ve Şener'e göre, İstihbarat Daire Başkanlığı C şubesinin (onun başı olan Ali Fuat Yılmazer'in) sorumluluğunun üzeri örtülürken, İstanbul İstihbaratı ve şube müdürü Ahmet İlhan Güler suçlu gösterilmişti. Maksat, "Güler'in ayağını kaydırarak, Yılmazer'in İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olmasını sağlamaktı. Zira, Yılmazer, cemaatin, Emniyet'teki imamıydı."Nedim Şener, Hanefi Avcı'ya dayanarak, aynen böyle yazıyordu. Oysa Ali Fuat Yılmazer'in olayda, hiçbir sorumluluğu bulunmadığı İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin kapsamlı bir raporuyla tespit edilmişti. Şener, Başbakanlık müfettişlerinin raporunu doğru kabul ederken, daha sonra, bu raporun devamı olarak hazırlanan Mülkiye Başmüfettişleri'ninkine itibar etmiyordu. Oysa ihbar mektubunun Ankara'ya geldiği tarihte, (17 Şubat 2006), zaten Ali Fuat Yılmazer, görev gereği İran'daydı. Yardımcısı, aynı ihbarın İstanbul'a da ulaştığını öğrenince, belgeyi arşive kaldırmıştı.
Nedim Şener, (Kırmızı Cuma kitabında) İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in müfettişleri kandırdığını, İstanbul İstihbarat'ını suçlamak amacıyla log kayıtlarının silindiğini de ileri sürmüştü. Sonra ne oldu? Yıldız Teknik Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı, Yardımcı Doçent Abdullah Bal ve Elektronik Mühendisi, Adli Bilim uzmanı Komiser Şahin Buyrukbilen, İstihbarat Daire Başkanlığı'nda, veri tabanını barındıran disk sisteminde yaptıkları incelemede, log kayıtlarının değiştirildiğine dair kesin bir bilgiye ulaşılmadığını açıkladılar.
"Nedim Şener'in maksadı, Hrant Dink cinayetini aydınlatmak mı, yoksa Emniyet'teki bir tarafı 'cemaatçi' olarak suçlamak mı" sorusu, bu bilgiler ışığında sorulabilir. Herkesin cevabı farklıdır. Benimkini, çok yakında, Doğan Kitap'tan çıkacak "Her Taşın Altında The Cemaat mi?" kitabında bulabileceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA