Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Uludere'yi unutmayalım

Uludere faciasını unutmayalım, unutturmayalım. Türkiye o kadar yoğun haber bombardımanı altında ki, en can alıcı sorunlar bir süre sonra, tazeliğini kaybediyor.
Tam olarak mahiyetini bilmediğimiz bir gelişme ortaya çıktı. Şırnak Valiliği'nin şikâyeti üzerine, Gülyazı Jandarma Tugay Komutan vekili Albay Hüseyin Onur Güney görevinden alındı. Valilik, albayın kendilerinden bilgi sakladığını, bu yüzden bölgeye helikopter ve ambulans sevkinin geciktirildiğini belirtmişti. Daha sonra Güney'in Facebook hesabında siyasi içerikli mesajlar yayınladığı anlaşıldı. Mesela Sezen Aksu'ya "o yalakalık olsun diye desteklediğin açılımın ne olduğunu serçe kadar beyninle anlayabildin mi?" diye soruyor. Garnizon koşusunu yaptırmayan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel için, "4000 Harbiyeli Atamıza koşarak gider, yol kenarındaki Ankaralılar bizlere marşlarla eşlik ederdi... Ama siz Harbiyelilerin Atasına gitmesini dahi içinize sindiremeyecek kadar hazımsızsınız."
Albay Güney, soruşturmanın selameti açısından, görevden alındı.
İstihbarat veren birileri tuzak mı kurdu? Veyahut kasıt değil özensizlik mi söz konusu?
Başka sorular:
Neden, Ortasu köyündeki jandarma karakolu, 10 gün önce boşaltıldı ve Gülyazı alayına taşındı.
Genelkurmay'ın açıklamasında, "Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün kamplarının konuşlu olduğu, hiçbir sivil yerleşim bulunmayan, Sinat- Haftanin bölgesi" denilmişti. Oysa facianın, Sinat Haftanin'e uzak bir yerde, tam Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında meydana geldiği anlaşıldı.
Kaçakçılar, 16.30'da köyden ayrılıp, 19.30'da yeniden Türkiye'ye doğru yola koyuluyorlar.
Saat 21'de de, konvoy sınıra geliyor. 4 saatlik görüntü çektiği söylenen Heronlar, bu gidiş dönüş hareketini de kayda almış olmalı. Aynı yolu kaçakçıların kullandığı biliniyor. Terörist iseler, niçin Türkiye'den ayrılıp üç saat içinde geri dönsünler?
Kasıt, ihmal veya yanlış değerlendirme. Her halükârda, sorumlular ortaya çıkmalı. Şeffaflığa, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA