Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İzin gerekli mi?

Başbakan'dan izin almadan MİT görevlileri sorgulanabilir mi? Kimisi MİT Kanunu'nun 26. maddesine atıfta bulunuyor: "MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ötürü haklarında cezai takibat yapılması Başbakanın iznine bağlıdır."
Kimisi ise bunun bir görev suçu olmadığını, İlhan Cihaner soruşturmasını örnek vererek gösteriyor. Çünkü Erzincan'daki iki MİT mensubu Cihaner davası kapsamında tutuklanmıştı. MİT'in itiraz etmesi üzerine, terör örgütüyle ilişkilendirilen bu şahısların görev suçu işlemedikleri, dolayısıyla izin gerekmediği belirtilmişti. Unutmayalım ki, Özel Yetkili Mahkemeler, birçok sivil ya da askeri bürokratı izin almadan hem sorguluyor, hem tutukluyor. Aynı tartışmayı, farklı bir muhteva ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un hangi mahkemede yargılanacağı hususunda da yaşadık. "Görev suçu değil, dolayısıyla özel yetkili mahkemede yargılanmalı" görüşü ağır bastı. Tabii şimdilik.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA