Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sürpriz izin beklentisi

KCK hakkında şöyle bir görüş var: PKK, Güneydoğu'ya sıkışıp kaldı. Batı illeri de dahil Türkiye'nin bütününü hedef alan şiddet eylemleri KCK vasıtasıyla başlatılabilirdi. Nasıl ki MİT, PKK'yı kurdurmuşsa, KCK'yı da bu maksatla kurdu. Silâh bırakan PKK, "Özerk Kürdistan"da öz savunma gücünü oluşturacaktı. Şiddet ise, KCK eliyle bütün Türkiye'de yaygınlaştırılacaktı. Özetle, PKK bitecek, KCK başlayacaktı.
KCK'yı önce PKK'nın sivil siyasette kendisine alan açması olarak takdim ettiler. Ama artık PKK'yı da içine alan bir çatı kuruluş olduğu ortaya çıktı. Türkiye çapında örgütlendikten sonra, yaygın şiddet eylemlerine geçileceği Emniyet tarafından da belirtiliyor. Zaten Erdoğan bu görüşe inandığı için KCK operasyonlarına arka çıktı ve eleştirilere rağmen devam ettirdi. Bu durumda, KCK-MİT ilişkisinin derinlemesine araştırılması gerekmez mi? Galiba Erdoğan, yakında, sürpriz bir kararla bu soruşturmaya izin verecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA