Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yunus üslûbu

Tayyip Erdoğan'ın Necip Fazıl Kısakürek'ten naklen söylediği cümleler, hayli yankı uyandırdı: "Dilinin, dininin, ırzının, evinin, kininin davacısı bir gençlik"...
Buradaki "kin"lâfının "öfke"anlamına geldiği de, Necip Fazıl'ı iyi tanıyanlar tarafından belirtildi. Ama ne olursa olsun, bir öfkenin takipçisi olmak, sonuç itibariyle "kin duymak"anlamını taşır. Meselâ, Tayyip Erdoğan'ın sık sık referans yaptığı Yunus ya da Mevlana'nın dilinde böyle bir öfke mevcut değildir. Aksine, hep hoşgörü mesajları verilir. Fethullah Gülen'in de, Yunus ve Mevlana çizgisinde olduğunu görüyoruz. Şu sözler Gülen'e ait: "...Hz. İsa taş atana taş atmamış, sövene sövmemiş. Her zaman taşlayan insanlar olacaktır. Ama ben daima şu sözü tekrarlayacağım: Dövene elsiz, sövene dilsiz. Kıranlara bile gönülsüz. Lütfun da hoş, kahrın da hoş Allah'ım..."
Türkiye'de bu gerginlikler son bulsun isteniyorsa, Necip Fazıl yerine, Yunus, Mevlana ve Gülen üslûbu tercih edilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA