Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balyoz ve sahtecilik

Balyoz konusundaki sahtecilik iddiaları maalesef mahkeme tarafından şimdilik ciddiye alınmış görünmüyor. Savcı "güncelleme" diyor ama öne sürülen delillerin tek tek incelenmesi gerekirdi. Plan Semineri'ndeki konuşmalar, darbe hazırlıklarına dair yeterince ipucu veriyor. Lâkin iddialara göz yumarak sonuca varılması da eksik bir yargılama olacaktır.
Sahtecilik iddialarına -yüzlercesi var fakat- sadece bir örnek vereyim: Güvenlik harekâtı kapsamında el konulması planlanan 4x4 araçlarının çizelgesinde, 1998 model bir Range Rover da var. Bu araç, Balyoz Planı'nın yazıldığı belirtilen tarihte (2003'te), İzmir'de, 35 AR 6132 plaka numarasıyla kayıtlıydı. 2006'da el değiştirerek İzmir'den Bursa'ya nakledildi ve 16 BEB 33 plaka numarasıyla tescil edildi. "Güncelleme" diyebilirsiniz ama, 4x4 araçları listesine, araba modelleri bir hayli eski olmasına rağmen, güncellemeyle, hiçbir yeni model eklenmemiş. Sadece, söz konusu Range Rover'ın kaydı, 2006'daki 16 BEB 33 plakasıyla yapılmış. Mantıken, güncelleme, farklı modellerin de listeye katılmasını gerektirmez miydi?
Ayrıca, 2007 Office belgesinin kullanıldığına dair Arsenal araştırmanın raporu var. Bunlar mahkemede tartışılmayacak da, gazete sütunlarında mı yazıp çizip, birbirimizi ikna etmeye çalışacağız?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA