Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kardeşlik haftası

Kutlu Doğum Haftası başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, bu seneki kutlamaların ana temasını "Hz. Peygamber, kardeşlik ahlâkı ve kardeşlik hukuku" olarak belirledi. Kardeşlik, insanların aynı özden, aynı topraktan, aynı hamurdan, aynı çamurdan yaratılmış olmasından kaynaklanıyor. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Görmez, çok güzel bir de konuşma yaptı. "Latince'de bir söz vardır: 'İnsan insanın kurdudur' derler. Biz 'İnsan insanın yurdudur, umudu, velisi, sığınağıdır' diyoruz."
Prof. Mehmet Görmez, sözü, günümüzdeki ihtilâflara da getirdi: "Tarihte yaşanmış acı hikâyelerden kan davaları üretiyoruz; birbirimize bir takım öfkeler, intikamlar devşiriyoruz. Hiçbirimiz Sıffin'de yoktuk; Kerbelâ'da yoktuk. Çaldıran'da, Dersim'de yoktuk. Ama bunların hesabını birbirimize soruyoruz. Hesap sorarak kardeşliğimizi ihlâl ediyoruz. Bunları geride bırakmak lâzım. Affetmek, yüce ve zor bir haslet."
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bütün okurlarımı, Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerini iyice düşünmeye davet ediyorum; alınacak çok ders var.

***

Bir
mıh, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı; bir at bir komutanı. Bir komutan orduyu; ordu da bir ülkeyi kurtarır. Dolayısıyla, attığınız her adım, küçük de olsa, hedefe ulaşmaya katkı sağlar. Sendelemeyip, umutsuzluğa kapılmayıp, doğru bildiğiniz yola devam ediniz.
***

Sana ışık tutanlara sırtını dönersen, göreceğin şey kendi karanlığındır. (Descartes)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA