Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

1-3 Aralık 2003

Komutanlar, Mart 2004 mahalli seçimlerinden önce müdahale için Hilmi Özkök'ü sıkıştırıyor:
Hurşit Tolon: "Seçimden önce ikaz etmezsek, önümüze aşamayacağımız bir engel çıkacaktır."
Şener Eruygur: "Söylenecekler söylendi; artık her şey elden gidiyor."
Özden Örnek: "Silâhımız caydırıcılığımız; gecikirsek, geç kalmış oluruz. Madem hepimiz hükümetin anayasaya aykırı hareket ettiğine eminiz, 35. madde gereği, anayasayı korumak da bizim görevimiz."
İbrahim Fırtına: "Eylem Planı'nın amacı anayasayı korumaktır. Parlamento cumhurbaşkanı tarafından feshedilmelidir. Bu hükümetle olmaz. Cumhurbaşkanının yetkileri vardır."
Şükrü Sarıışık: "Çok zamanımız kalmadı. Hükümetin icraatlarının demokrasiyle engellenmesi mümkün değil."
Fevzi Türkeri: "Basın, TÜSİAD, sermaye sahiplerini toplayıp, bu iktidarın yaptıklarını anlatalım. Onları tarafımıza çekmeye çalışalım."
Yaşar Büyükanıt: "Deadline seçimlerdir. Kamuoyu desteği için en önemli kaldıraç basın yayındır. Bunu kullanmalıyız."
Aytaç Yalman: "Benim önerim hemen ve gecikmeden eylem planına başlamak; seçimden önce muhtıra vermeliyiz."
Aytaç Yalman ve Yaşar Büyükanıt haricinde diğer komutanların tümü Balyoz'dan yargılanıyor. Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe planlarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı verdi ve bildiğimiz kadarıyla konu askeri mahkemeye intikal etti. Oysa kapalı kapılar ardında siyasi iktidarı tartışmak, eylem planlarını konuşmak askeri görev kapsamında sayılmamalı. En hafifinden görevi kötüye kullanmak söz konusu. Ayrıca, o tarihte, Hilmi Özkök yeşil ışık yaksaydı, AK Parti hükümetinin yerinde yeller esecekti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA