Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

İskender Pala'dan "Aşka Dair" (Kapı Yayınları): "Aşkın başlangıcı görme, sonucu bakmadır. İlk görüş anında başlayan ilginin sırasıyla sevgiye, bağlılığa, kalbin erimesine, tutkuya, özleme ve nihayet aşka dönüşmesinin tek bir gayesi vardır; sevilenin yüzüne bakabilmek ve o ilk görüş anının lezzetini ve hazzını derece derece arttırarak kemale ermek."
İskender Pala, geçmiş asırların aşklarını anlatıyor. Şimdikiler, maalesef, sevgilinin yüzüne bakmak için, öyle bin dereden su getirmiyorlar.
Hasan Cemal, 1915 ve Ermeni sorununa ilişkin kişisel serüvenini yazdı: "1915: Ermeni Soykırımı" (Everest Yayınları) Zaman içinde Ermeni soykırımı iddialarına karşı değişimini, bir eleştiri süzgecinden geçirerek okurlarıyla paylaşıyor.
Mehmet Paksu'dan "İnsanı Uçurumdan Kurtaran Sözler" (Nesil Yayınları): Bu konudaki ayetler ve hadisler ışığında, dilin bizi cehennem adlı en büyük uçurumdan kurtarma imkânına dikkat çekiyor.
Özer Uçuran Çiller'den "Düşüncenin Simyacılığı" (Doğan Kitap): Çiller, hep birbirinden ilginç kitaplarla okurun karşısına çıkıyor. Bu defa da, onu merakla okuyacaksınız: "Yaşam düşüncedir, neyi düşünüyorsanız onu yaşıyorsunuz ve osunuz" diyor Çiller.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA