Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ebedi Başkan!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Malatya İl Danışma Meclisi toplantısında Tayyip Erdoğan'ı kıyasıya övdü. Dedi ki:
"Türkiye'de Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini kendisi için istememektedir. Türkiye'nin geleceği için istemektedir. Zaten önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra 5+5 ya da 4+4, 10 yıl Türkiye'nin başındadır. Onun karizması, onun yaptığı hizmetler onun Türkiye ve milletle birlikte bütünleşmesinde Başkanlık sistemine zaten ihtiyaç yoktur ki. Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır."
Erdoğan'ın "İlelebet ve ebedi başkan" olduğunu söylemesi, "ebedi şef/milli şef" çağrışımı yaptığı için çok eleştirildi. Aslında Soylu, Erdoğan'ın başkanlık sistemini kendisi için değil, Türkiye'nin istikrarı için istediğini anlatmaya çalışmıştı. Ama ne olursa olsun, Başbakan, gücünün ve otoritesinin zirvesindeyken, onun hoşlanacağı sözler sarf etmek, ne sözün sahibine yarar, ne de muhatabına.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA