Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İş dünyasının ihtiyarları değil 'eski toprakları'

Lori Burla'ya bir davette rastladım. Kendisine iş dünyasının 'ihtiyar delikanlıları' ile ilgili bir yazı yazacağımı söyledim. Burla, 'ihtiyar kelimesini sevmedim' dedi. 'Ama delikanlı diyebilirsin. Ya da en iyisi eski topraklar de' diye ekledi, yüzünde hoş bir gülümseme vardı. Ben de Burla'nın tavsiyesine uydum. Bana göre yaşsız olan 'Eski Topraklar'ı başka yönleriyle bu köşeye taşıyorum. Ne yer ne içerler. Sağlıklı yaşamın sırrı nedir?
Bu arada Lori Burla'nın babası ve amcası tarafından kurulan ve Türk sanayisinin en eski şirketlerinden biri ve Vehbi Koç'un Arçelik'te uzun yıllar büyük ortağı olan Burla Biraderler'in 7 yıl sonra 100'üncü yılını kutlayacağını da öğrendim.
Lori Burla (85)
Kırmızı et hemen hemen hiç yemiyorum. Sebze ve bolca meyve! Her gün ama her gün sektirmeden golf oynuyorum. En son aldığım on kiloyu da vergi verdim. Formda durmaya çalışıyorum.
İshak Alaton (77)
Bol meyve ve sebze yiyiyorum. Kırmızı et yok. Hafta sonları cumartesi ve pazar toplam 5 saat tenis oynuyorum. Sigara içilen odalardan özellikle kaçıyorum, toplantılardan özür dileyip arılıyorum.
Nihat Gökyiğit (79)
Daha çok sebze yiyorum. Kırmızı eti 10 günde bir yemeye çalışıyorum. Sabahları beyaz peynir, domates ve biber, öğlenleri çorba içiyorum ve meyve yiyorum. Özel davetlerde şarap içiyorum ama evde yemek yerken içmiyorum. Bol bol araziye çıkıyorum ve kilometrelerce yürüyorum. Proje alanları epey uzun oluyor. Bazen kilometrelerce yürüyorum. Botanik bahçemde vakit buldukça turlar atıyorum.
(Eski Topraklar devam edecek)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA