Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Boğaz'a değil Erciyes'e bakan rezidansım olsun!

Türkiye'nin dört bir yanında halk rezidans kültürüyle tanışıyor. Eskiden başta İstanbul olmak üzere birkaç büyük kentte bu tarz konut projeleri yapılır ve satardı. Şimdi bakıyorum, Diyarbakır, Çorum, Elazığ ve Kayseri gibi Anadolu kentlerinde büyük rezidans ve alışveriş merkezi projeleri arka arkaya yapılıyor. Peki talep ne durumda?
Bu soruya, ikisi inşaatı devam eden toplam 10 alışveriş merkezinin sahibi Multi Development Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgu, "Çok büyük ilgi var" diye cevap veriyor.
Takip edenler bilir Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul yatırımcı şirketi Multi Development'ın Türkiye'ye bugüne kadar yaptığı yatırım toplamı 2.1 milyar doları geçti. Ama tabii dur durak yok. Şirketin hali hazırda satın aldığı ve yeni projeler için beklettiği 11 arazisi daha var ve Türkiye'de yapacağı 1.2 milyar dolarlık yeni yatırım çoktan projelendirilmiş bile.
Sanırım bu hız ve projelerin ilginçliği dünyanın da ilgisini çekiyor. En son Euromoney, 2010 yılı En İyi Gayrimenkul Yatırımcısı ödülünü Hollandalı Multi Development Türkiye'ye verdi. Peki yola alışveriş merkezleriyle çıkan ama şimdi yaptığı ve yapacağı her projeye bir de rezidans yani lüks konut projesi ekleyen Multi neden böyle bir strateji içine girdi?
Nedeni basit aslında. Hulusi Belgu, yatırımın dönme hızından söz ediyor. AVM'lere yapılan yatırım en erken 12 yılda dönüyor sahibine, oysa konut yapınca paranın dönüş hızı çok daha yüksek oluyor, birkaç yıl için de yatırımcısını mutlu ediyor.
İşte o nedenle, yakında Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ, Çanakkale, Çorum, Antalya ve Kayseri'de o bölgenin en güzel manzarasına bakan rezidanslar yapılacak. Mesela Kayseri'de Erciyes Dağı manzaralı konutlara büyük ilgi olmuş. Metrekaresi 1500 eurodan satışa çıkan rezidanslar hemen Kayserili zenginleri kendine çekmiş. Ama tabii Anadolu'ya gittikçe öyle 1+1 daireler de mümkün değil. Hem büyük, hem mesela Kayseri'de olduğu gibi iki salonlu daire talepleri konut üretenlerin de projelerini etkilemiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA