Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mardin Valisi iki F16 hayali kuruyor çünkü...

Görev yaptığı şehre karşı en duyarlı valilerden biriyle Mardin'de karşılaştım. Hasan Duruer iki yıldır Mardin'de görev yapıyormuş. Bugüne kadar 16 tane kamu binası yıkmış. bulduğu her fırsatta parmağıyla Mardin'in güzelim tarihi evlerin içinde mantar gibi yükselen betonarme binaları gösterip, hepsini yıkacağı büyük hayalini anlatı durdu. Vali, "Benim 2 tane F16 parasına ihtiyacım var. 100 milyon liramız olduğu gün halkın da rızasını alıp bu çirkinliğe son vereceğiz" diyordu.
7 bin yıllık tarihi bulunan Mardin, Unesco'nun Dünya Kültür Mirası listesine girmeye çatlığını bildiğimden böylesi bilinçli bir valinin kentte görev yapması insanı mutlu ediyor.
Mardin hakikaten yükselen yıldız son birkaç yıldır. Şehirdeki yerli ve yabancı turist sayısında belirgin bir artış var. Modacı Cemil İpekçi'nin atölyesine de uğradık ve orada İpekçi'nin tasarımlarını şallara, elbiselere işleyen genç kadınlarla karşılaştık. Büyüleyici Mezopotamya manzarasına bakan avluların birbirine bağladığı birkaç katlı tarihi bir evi atölye olarak kullanan İpekçi, Mardin'de farklı bir bakış açısıyla genç kadınların istihdamına katkı yapıyor.

Metropolit'ten Süryani kahvesi!

Mardin'i Mardin yapan ve ününe ün katan değerlerinden biri de eşsiz Mezopotamya'ya bakan Süryaniler'e ait Deyrulzafaran Manastırı kuşkusuz. Seyahatimiz esnasında buraya da uğradık ve Süryani Metropolit Saliba Özmen ile de bir araya geldik. Bize içinde kakula isimli bir baharat olan koyu Süryani kahvesi ikram etti. Mardin'deki Süryani nüfusu 3 binlere kadar azalmış. Manastıra dünyadan çok sayıda Süryani gelmiş.Metropoli de tıpkı Mardin Valisi gibi heyecanla Mardin'in güzelliklerini anlatıp durdu.

Abidin Dino Mardin'de!

Mardin'de ben en çok etkileyen müzeden söz etmezsem olmaz. Sabancı Müzesi'nin açılışına katılamadığım için çok üzülmüştüm. Eskiden askeri kışla olarak kullanılan son derece etkileyici bir binanın içinde açıldı bu müze. Çok şanslıydık ki müthiş etkileyici bir serginin açılış haftasına rastladı seyahatimiz. "Abidin Dino Mardin'de" isimli sergiyi dolaşma fırsatımız oldu ve yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Olağanüstü güzellikte. Sabancı Müzesi Genel Müdürü Nazan Ölçer ve müzeye aşkla bağlı olan Güler Sabancı hakikaten takdiri hak ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA