Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İyilik yap! Cezasız kalmaz!

Mikro kredinin mucidi Nobelli Muhammed Yunus'un Grameen Bankası'ndaki görevinden alındığını yazdı gazeteler. Yoksul insanlara küçük miktarda para sağlayarak girişimci yapmaya uğraşan ve yüz binlerce hayatı değiştiren Muhammed Yunus'tan Bangladeş Hükümeti uzunca bir süredir rahatsızdı. Dün ekonomi çevrelerine gelen Grameen- Jameel Pan-Arap Genel Müdürü Julia Assaad'ın maili elime ulaştı.
Assaad diyor ki, her ne kadar hükümet tarafından bankaya bir başkan atansa da yönetim hâlâ Prof. Yunus'ta ve Yunus hakkında ortaya atılan iddialar çözüldü, hakkında hiçbir yolsuzluk suçlaması da yok. Assaad, ülkenin finans bakanı Abul Maal Abdul Muhith'in defalarca Yunus'un istifasını istediğini de yazmış mailinde.
Prof. Muhammed Yunus ve Grameen Bank ilk kez 2003 yılında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün girişimiyle gelmiş ve model ilk kez Diyarbakır, Siirt ve Şanlıurfa gibi kalkınamamış şehirlerde uygulanmıştı. O nedenle Yunus ile ilgili her gelişmeyi dikkatle takip eder oldum.
Fakirini girişimci yapmaya uğraşanlar cezalandırılıyor mu acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA