Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Tunuslu gazeteciler Berlin'de TAV CEO'suna ne sordu?

Tunus'lu gazetecilerin, dünyanın en büyük turizm fuarının yapıldığı Berlin'de TAV CEO'su Sani Şener'i soru yağmuruna tutmasının sebebi, TAV'ın bu ülkede iki havalimanı işletmesinden başka bir şey değil. Türkiye'den katılım büyük. Oteller, turizm operatörleri, hava yolu işletmecilerinin hepsi burada.
Peki ülkelerinde devrimin ardından istenmeyen adam ilan edilen ve kaçan lider Bin Ali'den sonra bambaşka bir dönem yaşanan Tunus'tan Berlin'e gelen gazeteciler Şener'e ne sordu?
Tunuslu gazeteciler en çok Bin Ali'nin TAV'ın ortağı olup olmadığını merak ediyordu ve de neden havalimanlarından birine Bin Ali isminin konduğunu... Şener gazetecilere ortaklığın söz konusu olmadığını, isim konusunda da kendilelerinin karar vermediğini söylemiş. Zaten şu anda bu havalimanının ismi bulunduğu il olan Monastir olarak değişmiş.
Sani Şener'in kalabalık bir ekiple fuara gelmesinin sebebi İstanbul değil. 'Çünkü' diyor Şener, 'İstanbul artık kendini tanıtıyor. Biz burada işlettiğimiz 10 havalimanı içinde yer alan Tunus'taki Monastir ile Enfidha, Makedonya'da Üsküp ile Ohrid, Gürcistan'da Tiflis ile Batum ve Antalya'da Gazipaşa'yı tanıtıyoruz' diyor.
Büyük uçakların inmesi konusunda riskli olduğu için tartışma yaşanan Gazipaşa'nın yer aldığı Alanya'nın Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da fuardaydı. Başbakan Erdoğan'ın uçağının geçtiğimiz günlerde Gazipaşa'ya inmesinin hâlâ mutluluğunu yaşıyordu. 'Bize büyük uçaklar inmesine zaten gerek yok. 150 kişilik uçaklar yeter. Geçen yıl 2.2 milyon turist ağırladık' diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA