Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Turkcell yatırımıyla Erzurum nasıl değişti?

Öğrendim ki Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell ilginç bir araştırma yaptırıyor. Şirket, bir anlamda sosyal sorumluluk projesi şeklinde, 5 yıl önce çağrı merkezlerini Anadolu'da işsizliğin çok olduğu şehirlere taşımaya başlamıştı.
Bu amaçla da Erzurum ve Diyarbakır'da binlerce kişi istihdam edilerek çağrı merkezleri kurulmuştu. İşte şimdi bu çağrı merkezleri sayesinde bu şehirlerde değişen hayatlara ve yaratılan ekonomiye ilişkin Turkcell bir araştırma yaptırmış.
Dün Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler'le buluşup sohbet ettik. Her ne kadar araştırmadan söz ettiyse de sonuçları hakkında ser verip sır vermek istemedi ama öğrendim ki Turkcell'in yaptığı yatırımlar bu şehirlerde tüketimi de üretimi de tetiklemiş ve ekonomiye canlılık getirmiş. Ekonomide kayıtlılığı artırmış ve kamu bütçesine de önemli katkı sağlamış. Öztürkler yakında bu şehirlerde yapacakları toplantılarda bu sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını söylüyor. Yakında Turkcell üniversitelerle de işbirliğine girerek vasıflı istihdam için yeni projelerini hayata geçirecekmiş ama dediğim gibi Öztürkler detaylarını şimdilik saklı tutmak istiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA