Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İshak Alaton'un piyanosu!

Sözü sanattan açmışken devam edeyim.
Bu yaz başı en olağanüstü konserlerden birini Alarko Grubu'na ait Fethiye'deki Hillside'da izledim. Prof. Dr. Erol Erdinç şefliğindeki Hacetepe Oda Orkestrası tam 36 dakika süren günbatımı konseriyle yerli yabancı oteli dolduran tüm misafirleri etkisi altına almayı başardı.
Erdinç Hoca öylesine mükemmel bir program dizayn etmişti ki güneş battığı anda bizi büyüleyen orkestra da sessizliğe gömülüverdi.
Konser sonrası Erdinç Hoca'yla sohbet imkanı buldum ve bana Alarko Grubu'nun kurucuları merhum Üzeyir Garih'in ve İshak Alaton'un müziğe bakışlarını ve müthiş desteklerini anlattı.
Gençlere tavsiyelerinin ağırlıklı oluduğu pek çok kitabını biliyorum ama Üzeyir Garih'in müzik konusunda bir kitabı olduğunu da böylece öğrendim. Bir diğer ilginç anekdot da İshak Alaton'a ait Hamburg yapımı yaklaşık 300 bin dolarlık piyanosunun hikayesiydi.
Erdinç Hoca, klasik müziğin geniş kitlelere ulaşması, tatillerinde bile insanların karşısına çıkması için uğraşıyor. Otelde bir konser fikri ilk ortaya çıktığında, İshak Alaton hiç çekinmeden evindeki piyanosunu gönderiyor.
Diyeceğim şu ki iş dünyasının önde gelen isimlerinin sanata verdikleri destek çok önemli, bu sayededir ki sadece büyük şehirlerde değil, Anadolu'nun pek çok şehrinde önemli konserler, sergiler, film gösterileri yapılır oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA