Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Nemrut'u korumak için 4 yıldır adım atamadım!

Nemrut'a gelince. Nemrut'ta bir türlü korumayı başaramadığımız heykellerin oradan kaldırılıp yakın bir yerde sergilenmesi fikri de Ertuğrul Günay'a ait.
Niye diye soruyorum. O kadar mı zor bu heykellerin dağda sergilenmesi. Bakan Günay, mümkün olmadığını anlatıyor: 'Sonuçta Nemrut'taki anıtsal yapılar heykel. Bulunduğu coğrafya sit alanı. Kapalı bir mekan yapmak mümkün değil. Yakın bir yerde görkemli bir müze yapalım diye düşünüyoruz, çalışmalar yapıyoruz.'
Ne yazık ki Bakan Günay, koruma konusunda dört yıldır hiçbir adım atamadığını söylüyor. Kışın giydirelim heykelleri, yazın çıkaralım diye bir düşünce varmış ama Bakan, yaz kış arasında 50 derece ısı varkı olduğunu, müthiş rüzgarların da buna izin vermesinin mümkün olmadığını söylüyor.
Özetleyecek olursam, Nemrut'taki heykeller korunmadığı takdirde yıpranarak, hızla tahrip olacak. Olmaması için acilen bir yol bulunması gerekiyor. Bakan Günay da bu heykelleri müzeye alıp, yerlerine orijinali neyse birebir kopyasını yapıp koymanın en iyi fikir olduğunu düşünüyor. Eminim Nemrut konusu daha çok tartışılacak ve başka öneriler de konuşulacak tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA