Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

ArtBeat'e destek veren Ülker, Doğançay hazırlığında!

Geçen hafta sözünü ettiğim Ülker'in desteğiyle hazırlanan sanat fuarı Art- Beat İstanbul Lütfü Kırdar'da bugün kapılarını açıyor. Önceki akşam ArtBeat'i hayata geçiren Dream Design Factory'den (DDF) Esra Ekmekçi, Arhan Kayar ve Ülker'den Zuhal Şeker Tucker ile bir araya gelip, sanat fuarını konuştuk.
İstanbul 200'ün üzerindeki sanat galerisi, İstanbul Bienali ile çoktan uluslararası sanat takvimlerinde yerini aldı. Arhan Kayar, İstanbul'un her ne kadar 8 bin yıllık eski bir kent olsa da yüzde 70'i genç nüfustan oluşan, 36 sanat fakültesinin yer aldığı aslında çok dinamik bir kent olduğuna vurgu yapıyor.
Sanat alanında özellikle koleksiyoner sayısının artması yeni bir çok platformu da ortaya çıkardı. Kayar, ArtBeat'in sanatın ritminin arttığı bir platform olacağını söylüyor. Benim en çok hoşuma giden ise 28 galerinin katılacağı ArtBeat'te çocuklara özel aktiviteler, resim atölyelerine yer verilmesi oldu.
Peki Murat Ülker'in koleksiyonerliği dışında ilk kez böylesi önemli bir sanat olayında önemli bir destekçi olarak Yıldız Holding'i neden görüyoruz. Onu da Zuhal Şeker, eski bir koleksiyoner olan Murat Ülker'in Burhan Doğançay'ın bir eserini yüksek meblağa satın alınca çıkan tartışmalara atıfta bulanarak anlattı. Sanata özel bir düşkünlüğü olduğunu öğrendiğimiz Murat Ülker'in, Burhan Doğançay'dan çok etkilendiğini ve onu desteklemek için eserlerini satın almaya başladığını anlattı.
Hatta öyle ki İstanbul Modern'de Oya Eczacıbaşı'nın girişimiyle dünyanın dört bir yanına gitmiş olan sanatçının eserleri toplanarak özel bir sergi düzenlenecek önümüzdeki yıl. Ülker bu etkinliğin de maddi destekçisi. Ülker daha önce İslam Eserleri Müzesi'nin depolarında yıpranmış bir vaziyette duran Kuran'ı Kerim'leri de önce bakımdan geçirilip, sonra sergilenmesine destek vermişti. Yani Ülker'in sanat alanına ciddi destek vermeye başlıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA