Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hangi CEO'nun mesajıyla umutlandım?

Kuşkusuz kadın istihdamı konusunda büyük kurumların bakış açıları da çok önemli. Türkiye gelişmiş ülkeler ligine girmek istiyorsa, çalışan kadın oranının gelişmiş ülkeler seviyesine- hadi eşitliği boşverdim- yaklaşmasıyla ancak gerçekleşebileceği su götürmez bir gerçek.
Hepimiz biliyoruz. O nedenle, geçen yıl tam da bu hafta, işe alımlarda eşit özelliklere sahip iki aday arasından, 'kadın' adayı seçme kararını uygulamaya başlayan Eczacıbaşı Holding'te bir yılda neler yaşandığı işte bu açıdan büyük önem taşıyor.
Önceki gün posta kutuma Eczacıbaşı Holding CEO'su Erdal Karamercan'ın bir mesajı düştü ve bir yıl önce benimde katıldığım toplantıdan grupta bu konuda yaşanan gelişmeleri böylece öğrenmiş oldum.
Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grubu Başkanı Okşan Atilla Sanön'ün de takip ettiği bu uygulama sonunda, Eczacıbaşı Grubu'nda yurtiçindeki işe alımlarda beyaz yakalı kadın çalışanların oranı 2010'da yüzde 40.4 iken, bu oran 2011 sonunda yüzde 43.9'a yükselmiş. Beyaz yakalı grup çalışanlarının 2010 sonunda yüzde 32'si kadın iken, 2011'de yüzde 33.7'si kadın olmuş.
Özetle Eczacıbaşı Grubu, kadın konusundaki tavrını sözde değil özde net rakamlarla bir yıl sonra önümüze koyduğu için takdiri hak etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA