Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hava yastığı açılmayınca...

15 gün önce bir trafik kazası yaptım. Bir an dikkatim dağıldı. Gözümü açtığımda ne yazık ki sol şeride geçip, ordan da yol kenarındaki bir ağaca çarptığımı gördüm. Her şey 5 saniyede oldu bitti. Çarpmanın şiddetiyle ben de göğsümü direksiyona çarpmıştım. Ambülansın içinde acıyla kıvranırken rahat nefes alıp veremememi yaşadığım travmaya bağlayıp duruyordum.
Oysa hastanede halk arasında iman tahtası olarak bilinen kemiğimi kırdığımı öğrendim. Allah'a şükrediyorum, sonuçları çok daha kötü olabilecek bir kazayı ucuz atlatmıştım aslında. Üstelik otomobilde araç koltuğunda oturan oğlum kazadan en küçük bir yara almadan kurtulmuştu.
Bu kazada beni çok düşündüren ve tedirgin eden bir noktayı paylaşmak istedim. Yazılarımdan ve hayatımdan 15 gün uzak kalmayabilirdim, şayet otomobilimin hava yastığı açılmış olsaydı.
Direksiyonun üstündeki hava yastığı açılmadığı için, çarpmanın bütün şiddetini direksiyona çarpan vücudum karşıladı. Aracımı satın aldığım markanın genel müdürüne bir mektup yazıp durumu anlatıp, hava yastığının neden açılmadığını sordum, kendisi de bana kullanma kılavuzunda hava yastığının hangi şartlarda açıldığını gösteren sayfanın fotoğrafını çekip gönderdi.
Ne yazık ki bu beni tatmin etmedi. Kullanma kılavuzunda, araç, önden bir kamyona çarpıyor. İki hava yastığı da açılıyor. Yani demek istiyor ki çarpma açısı, hava yastığı sensörlerini devreye almamış. İyi ama araç sol önden çarpıyor ve ben de direksiyona tam ortadan… Sürücü bölgesi, ön sol far dahil araçta ağır hasar var. Peki sürücü hava yastığı beni neden korumuyor ki. Böyle ağır bir kazada korumayan hava yastığı ne zaman beni koruyacak, bir kamyonun altına girince mı koruyacak?
Bu soruların cevabını çok merak ediyorum. Umarım şirketin merkezinde çalışan teknik ekibin beni tatmin edecek cevap verir, ben de sizlerle paylaşırım. Bu arada emniyet kemerimin de bağlı olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Not: Bu sevimsiz kaza sonrası arayıp, soran, mesaj atan, Twitter'dan geçmiş olsun dileklerini yazan herkese çok teşekkür ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA