Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Pazar liderliği yetmez!

İlaç sektörü, devlet, sanayi ve üniversite işbirliğinin daha ileri seviyelere gitmesini istiyor. Karabağlı Güney Kore'nin ilaç sektöründe nasıl bu kadar ilerlediğini anlamak için Kore'de bir dizi yaptığı ziyaret sonucunda şunu çıkarmış. Parasal destek var ama çok değil. Daha ziyade Güney Kore devleti, sektörü ittiriyor ve hadi sen yaparsın diyor. Türkiye'de istenen de bu.
Abdi İbrahim, biyo teknoloji ve onkoloji konusunda stratejik yatırım yapma kararı almış. Karabağlı, özellikle onkolojiye yapılan yatırımın geri dönmesinin neredeyse mümkün olmadığını anlatarak, devletten biraz teşvik beklediklerini söylüyor. "Aşırı kârlar elde eden bir ilaç sektörü yaratılsın demiyoruz ama sürdürülebilir kârlılığı olan bir ilaç sektörü olmak zorundayız ki böylesi önemli yatırımları yapabilelim" diyor.
Karabağlı'ya göre devlet artık ilaç sektörünün sesini duymaya başladı. Mesela son çıkan teşvik yasasında sektörü ilgilendiren konular var. Örneğin 100 milyon liradan aşağısı büyük teşvik kabul edilmiyordu ama şimdi bu 50 milyon liraya kadar çekildi.
10 senedir kutu ve ciroda pazar lideri olan Abdi İbrahim şirket satışı konusunda ne düşünüyor? Karabağlı bu soruya da, 'Sürdürülebilir liderlik istiyoruz. Ar-Ge'ye ağırlık veriyoruz. 96 aktif projemiz var. Yerli şirketleri satın almak için çeşitli yaklaşımlarda bulunduk ama yurtdışında şirket satın almanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de pazar lideriyiz ama dünyadaki yerimizi yukarı çıkarmak istiyoruz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA